Consell assessor

El Consell Assessor, és l’òrgan consultiu de l’ Associació Crònica de la Vida d’Esplugues,

i està format per:

DIRECTORA: MARIA LLUÏSA MORERA I RAMOS

MEMBRES: MARIA TERESA CARBONELL, MIQUEL CASELLAS,

MAGDA GÓMEZ, ENRIQUETA LLAVINÉS, ISCLE PLADELLORENS,

MONTSERRAT PI, JOSEP PRATS, JOAN M. PUIGGRÒS,

JORDI RAVENTÓS, EVA VALLDEPERAS, Ma ROSA VERGÉS,

FRANCESC VILA, ESTER MARTÍNEZ.

Rafael d’Amat i de Cortada i de Senjust (Barcelona10 de juliol de 1746[1] – 15 de febrer de 1819),[2] conegut popularment com a baró de Maldà, fou el primer baró de Maldà i Maldanell.

Membre d’una família integrant de la petita noblesa barcelonina, Rafael d’Amat i de Cortada passà a la posteritat per ser l’autor d’un immens dietari en 60 volums, mantingut pràcticament sense interrupció del 1769 fins a la seva mort el 1819, que duu el títol de Calaix de sastre, i del qual només han estat publicats fins ara fragments recopilatoris malgrat la importància indubtable que té com a document literari i, sobretot, històric. Se’l considera un dels textos més importants de la narrativa catalana escrita entre els segles xv i xix. Inserit en la literatura popular, el Calaix de sastre és considerat un precedent del costumisme i del periodisme locals.

Ángela Figuera Aymerich (Bilbao, 1902 — Madrid, 1984) va ser una poetessa basca.[1] De la seva obra se’n destaca un fort compromís social especialment contra la marginació i l’explotació. Va ser membre de la Generació del 27.